Dilluns dia 12 va tenir lloc a l'aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB ,una introducció al periodisme de viatges aprofitant que Ricard Tomàs i Eduardo Martínez, presentaven el seu llibre sobre una expedició a la Xina.
![]() |
A mà esquerra, Ricard Tomàs, i a mà dreta, Eduardo Martínez. |
Fernando Tejedor, vicedegà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, va pronunciar unes paraules sobre l'important que és saber sobre els diferents tipus de periodisme, centrant-se en el periodisme de viatges. Tot seguit va donar pas a Ricard Tomàs, esportista i empresari amb més de 19 anys d'experiència sobre Xina, i a Eduardo Martínez, geògraf especialitzat en els diferents volcans i muntanyes asiàtics principalment. Tot seguit van posar el DVD que havien fet a partir de l'expedició on es veia el recorregut fet per explorar unes muntanyes que es creu que tenen una altitud superior als 10.000 metres d'altura, per tant superior a l'Everest.
Un cop va finalitzar el DVD en Ricard Tomàs va explicar que ell havia muntat una empresa a la Xina que es deia: "China tierra de aventuras". És a partir d'aquesta empresa on es fan totes aquestes expedicions per la Xina, a aquells llocs desconeguts que mai ha trepitjat l'home. A partir d'aquest llibre i aquest DVD es vol incitar a viatjar ia aquells llocs que han estat poc explorats, però sense crear una massificació turística, és a dir, respectant la natura.
Segons els dos especialistes el periodisme de viatges és veure, anar als llocs i conèixer les coses des de prop, aprendre sobre el terreny i obtenir informació a base d'interactuar amb la gent local per així saber més de la cultura i com viuen. Tot i això, a vegades el problema és la comunicació, bàsicament l'idioma. Per acabar, en Ricard Tomàs i l'Eduardo Martínez, van convidar als oients a viatjar a aquells llocs inexplorats i insòlits que no són coneguts per així escriure sobre aquests i que altra gent pugui llegir coses noves i viatjar fins a aquests espais salvatges i bonics.
No hay comentarios:
Publicar un comentario